Sådan får I bedre akustik på kontoret

God lyd på kontoret øger trivslen, og heldigvis er der en mængde ting, I selv kan gøre for at få en bedre kontor-akustik.

Når vi taler i rum med dårlig akustik, er selv en ganske almindelig samtale støj i vores hoveder. Og forskning viser, at støj kan give mange helbredsmæssige problemer som f.eks. hovedpine, diabetes, hjertekarsygdomme, stress og søvnproblemer.

​Derfor gælder det om at tage sig godt af akustikken på kontoret.

Bløde overflader og akustikpaneler forbedrer akustikken på kontoret

Den nemmeste måde at skabe et ideelt lyd-arbejdsmiljø er at omdanne hårde overflader til bløde overflader, der absorberer lyden. Det kan f.eks. gøres ved at montere akustikpaneler eller akustikbilleder på vægge eller lofter.

Fællesområde med cafe-borde, kaffemaskine. akustikpaneler og naturlige materialer

Bedre kontor-akustik med zoneopdeling

I kan også indrette jer i forskellige zoner, hvor den fleksible indretning kan mindske baggrundsstøj og understøtte et roligt miljø uanset om I skal afholde onlinemøder eller fordybe jer i et projekt. 

I fællesarealer kan f.eks. deles om af mødesofaer i bløde materialer, som med høje sider skaber et rum i rummet. I kan have et caféområde med møbler i træ, der er polstret med bomuld eller uld – frem for møbler med stålben og plastiksæder. I loungeområderne kan der være sofaer med puder, der suger lyden til sig. Og små lukkede arbejdsrum, hvor vi kan trække os tilbage, når der er behov for det.

Med zoneopdelingen får I bedre kontor akustik, og I udnytter jeres kvadratmeter mere fleksibelt og optimalt, fordi kantinen f.eks. kan være loungeområde, alle de timer, hvor I ikke spiser frokost sammen.

Læs også vores guide: Sådan øger I jeres medarbejdertrivsel med inspirerende faciliteter

Fælles loungeområde med bløde møbler og høje sofaer
Fælles kantine med zoneopdeling. I forgrunden ses højborde og i baggrunden lounge sofaer samt grønne planter.

Et godt indeklima er også helt afhængig af en god akustik i rummene. Hvis arkitekturen ikke skaber en god akustik i sig selv, kan I bruge akustikplader, som nu også findes som billeder eller ligner terrasser.

Mennesker er den enkeltfaktor, der tilfører mest lyd – det spor vi trækker med os rundt, når vi skænker kaffe i caféområdet, sætter tallerkner i opvaskemaskinen i kantinen, snakker med vores kollega på gangene etc. Derfor giver det god mening at dele kontoret op i forskellige zoner, der kan suge lyden, og hvor medarbejderne kan søge hen alt efter, hvor de bedst kan koncentrere sig om arbejdet.

Skal vi hjælpe dig med at afdække jeres behov?

Desuden er det ofte en god idé med tæpper rundt omkring på kontoret. Det giver varme og bedst af alt, så dæmper tæpper støj meget effektivt. 

Tæpper bidrager til et forbedret kontormiljø, da de både absorberer lyd og kan bløde indretningen op på samme måder som organiske, ærlige materialer som træ og sten samt bløde møbler og afdæmpede farver.

Loungeområde i kontorhotel med bløde lænestole og tæpper i afdæmpede farver. På bordet står friske blomster.