Er I på udkig efter det perfekte erhvervslejemål til jeres virksomhed? Lad jer inspirere af nogle af de ting, der har skabt succes for andre store virksomheder.
Når større virksomheder lykkes med at finde den helt rigtige erhvervsejendom som ramme om deres forretning, er der en treenighed mellem selve bygningen, virksomhedens brand og mavefornemmelsen hos dem, der afgør den endelige beslutning: Hvad signalerer bygningen? Er der harmoni mellem bygningens signal og virksomhedens profil? Og føler beslutningstageren, at der er god kemi med udlejeren f.eks. ift. at have samme værdiprofil og tillid til samarbejdet?
Alle tre dele er afgørende for et succesfuldt domicilskrifte. Men inden virksomheden kommer så langt, vil der ofte være to faser, inden en aftale om erhvervsleje bliver underskrevet: En undersøgende fase og selve kontraktfasen
Hvordan kan erhvervslejemålet understøtte strategien?
I den undersøgende fase består de bedste processer indledningsvist af en vigtig analysedel, der afdækker perspektivet for virksomheden inden for de næste to-tre år samt de behov, det vil afføde på kort og længere sigt.
Her analyserer de dygtigste virksomheder deres konkurrencesituation, som f.eks. kan få indflydelse på antallet af medarbejdere og optimal beliggenhed ift. dem eller virksomhedens kunder. De kigger på, hvor medarbejderne kommer fra i dag, og på hvordan bygningen kan være en fremtidssikring og investering i virksomhedens fortsatte vækst – f.eks. når det gælder god indretning og muligheden for løbende at udvide og skalere op i henhold til deres behov.
Find ledige erhvervslejemål
Her kan det prospekt, som typisk laves, være en god rettesnor. Det beskriver det område, erhvervsejendomme ligger i samt forhold som offentlige transportmidler, cykel-faciliteter og p-pladser, så virksomheden har et godt overblik over de ydre forhold.
Desuden afdækkes bygningens indre: Hvilke lejemålsopdelinger er der, og hvilke fælles servicefaciliteter rummer bygningen som f.eks. mødelokaler, reception eller fitness. Og endelig beskrives omkostningerne som f.eks., om virksomheden er forpligtet til at være i en fælles kantineordning, eller om serviceudgifter som vinduespolering er indeholdt i driftsudgifterne.
Det har selvsagt betydning for lejemålets konkrete omkostninger. Men det kan også have betydning for, om virksomhederne kan leve op til sine egne compliance-regler: Måske er de nødt til selv at have vinduespudser, fordi det kolliderer med virksomhedens interne regler, hvis en ekstern udfører arbejdet.
Men oveni alt dette skal der være en beslutningstager, som har den rette mavefornemmelse – for med erhvervsejendomme er det lige som med parcelhuse: Hvis ikke følelsen er rigtig, bliver der ikke et match.
Skal vi hjælpe dig med at afdække jeres behov?
Hvordan kan erhvervslokalerne sikre trivsel?
Hvis undersøgelsesfasen resulterer i et match, begynder kontraktfasen. Her går man ned i de forskellige dokumenter, der samlet set fokuserer på at skrive sig ud af de aftaler, man laver – det er f.eks. en kravsspecifikation og selve lejekontrakten.
Mange virksomheder bruger også en såkaldt space planner, som er en arkitekt, der er specialuddannet i at sikre den helt rigtige disponering af virksomhedens domicil både ift. trivsel og lovgivning, så de ansatte bruger hverdagen i sunde, fleksible og sikre rammer, der giver øget arbejdsglæde.
Derfor handler et gennemtænkt koncept ikke blot om konkret indretning, men også om at disponere kvadratmeterne, så medarbejdere og kunder trives optimalt – f.eks. ved at se på medarbejdernes indbyrdes relationer og virksomhedens målsætninger, som de fysiske rammer skal understøtte.