Bliv klar til ferien uden deadline-stress

Ferien nærmer sig, og det er næsten altid ensbetydende med mange deadlines og en lang to-do liste på kontoret. Men faktisk er det ikke helt umuligt at booste sin egen produktivitet, få tjekket listen af og sendt hinanden godt på ferie, hvis man bruger kontorets faciliteter rigtigt. Vi giver her nogle tips til at komme godt i mål med arbejdsopgaverne inden ferien.
Flyt dig fra skrivebordet

For at overkomme det værste arbejdspres op til en ferie, er et godt råd, at du tilpasser dine arbejdsopgaver til dine omgivelser. I takt med at vores arbejde bliver mere fleksibelt, og varierer mellem koncentrationsopgaver og samarbejde, er det vigtigt at udnytte de faciliteter, som din arbejdsplads stiller til rådighed. Ved at forstå de menneskelige processer, der ligger bagved kontorets funktioner og bruge kontoret bedst muligt, kan du styrke din egen produktivitet. De mange deadlines som har det med altid at hobe sig op, jo nærmere på ferien vi kommer, kan vi nok ikke helt undgå, men ved at have et større fokus på, hvordan vi løser opgaverne og i hvilke sammenhænge, jo bedre kan vores hjerner, kroppe og psyke klare arbejdspresset. Der kan med fordel skelnes mellem tre forskellige typer aktivitetszoner:

MIG-arbejde, VI-samarbejde og OS-aktiviteter.

Denne tankegang, eller aktivitetsopdeling, kan du med fordel bruge allerede nu. Variér din arbejdsdag, og sørg for at blande opgaverne.

Når du arbejder alene, og skal koncentrere dig, så find et sted med fuldstændig ro. Måske giver det mening at sætte dig et sted, hvor du kan sidde uforstyrret og alene, eller at tage en særlig arbejdsopgave, der kræver fuldstændig ro, med hjem.

Når du skal arbejde i teams og samarbejde med dine kolleger, så sørg for at bruge de faciliteter, som er bedst til dette.
Book et mødelokale, lav evt. en walk & talk udenfor for at fremme jeres idéstrøm, og sørg for at afsætte tid i kalenderen til jeres interne møder og samarbejde, så dette ikke bliver underprioriteret.
Husk også at sætte tid af til de små spontane snakke ved kaffemaskinen eller lign., hvor I måske går lidt mere uformelt til opgaverne, men hvor nye, impulsive løsninger til gengæld får mulighed for at bryde igennem.

OS-aktiviteterne gælder hele jeres virksomhed. Husk at styrke jeres fællesskab. Nu går I snart på ferie, så husk at få afsluttet noget i fællesskab. Lav en fredagsbar, stabl et udendørs arrangement i form at en sjov aktivitet eller grillhygge på banen, eller find på en anden hyggelig sommeraktivitet. Uanset hvad der passer til jer, så sørg for at pleje jeres fællesskab, og få sendt hinanden godt af sted på ferie. Det bevarer den gode stemning, fremmer produktiviteten og er med til at sikre, at alle også glæder sig til at ses igen på den anden side af ferien.

kvinde snakker med mand

Medarbejderglæde frem for alt

mand smiler

The Union arbejder systematisk med bæredygtighed

walk and talk forbi arbejdsstation

Fremtiden er fleksibel - det samme er The Union

to personer sidder i sofa

Få mere for mindre

Det perfekte match?
Lad os finde et kontor,
der matcher dine behov

Udfyld felterne nedenfor, så kontakter vi dig snarest muligt.
Vi kan også kontaktes på 70 60 53 84
  • Dine oplysninger
u logo pos